Camera Bilaterala de Comert si Industrie Romania – San Marino (recunoscuta prin acronimul CBCIRSM) este o structura bicamerala din sistemul bicameral romanesc care fiinteaza in baza OG 26/2000 republicata, modificata si completata precum si in lumina dispozitiilor Legii 335/2007 privitor la camerele de comert si industrie din tara noastra.

Camera este o entitate juridica profesionala, infiintata pe o durata de timp nelimitata, cu reprezentantivitate la nivel national si apolitica, avand ca scop primordial promovarea legaturilor economice bilaterale dintre Romania si Republica Serenissima San Marino, dezvoltarea continua si impulsionarea colaborarii intre agentii economici din cele doua tari, precum si reprezentarea intereselor membrilor sai in relatiile cu mediul institutional romanesc si san marinez.

Personalitate juridica a Camerei a fost obtinuta prin sentinta judecatoreasca pronuntata in Dosarul 38713/301/2010 de catre Judecatoria Sectorului 3 – Bucuresti.

Atat in tara cat si in Republica San Marino, Camera isi va deschide in scurt timp reprezentante teritoriale cu sau fara personalitate juridica, in functie de dinamica investitionala bilaterala. In tara noastra, reprezentantele mentionate vor avea atributii in jurisdictii euroregionale, judetene sau locale.

Urmarind intensificarea schimbului de produse si sevicii dintre cele doua state prietene, vom avea in vedere impulsionarea promovarii inovatorilor si inventatorilor, in scopul fructificarii in plan industrial a ideilor inovatoare si avangardiste, aducatoare de profit si crestere a confortului si nivelului de trai.

Camera va informa, comerciantii membri interesati in investitii pe cele doua piete, in legatura cu date macroeconomice, riscuri, tendinte economice pentru anumite categorii de produse sau servicii, piete de desfacere, legislatie, uzante si cutume. De asemenea, Camera va facilita membrilor accesul pe terte piete prin networking-ul sistemului bicameral romanesc cat si prin departamentele specializate ale ministerelor de profil.